Kraay trekt keuze Koeman in twijfel: 'Hij heeft in Oranje nooit teleurgesteld'

Kraay trekt keuze Koeman in twijfel: 'Hij heeft in Oranje nooit teleurgesteld'

Gepubliceerd: maandag 9 september 2019 om 20:12ma 09-09-2019 om 20:12

Hans Kraay jr. kan de keuzes van Ronald Koeman niet helemaal volgen. De bondscoach van het Nederlands elftal kiest tegen Estland voor Joël Veltman in plaats van Denzel Dumfries, die vrijdag tegen Duitsland (2-4) nog mocht spelen.

"Koeman neemt heel vaak de goede beslissing. Hij zal er nu ook zijn redenen voor hebben, maar als je Veltman en Dumfries tegenover de tegenstanders zet, dan zou je eerder denken: Veltman tegen Duitsland en Dumfries tegen een verdedigende ploeg als Estland", aldus Kraay bij FOX Sports. "Ik had Dumfries nog wel een kans gegeven."

"Hij heeft in het Nederlands elftal nooit echt teleurgesteld. Verdedigend en aanvallend niet", vervolgt de analist over Dumfries. "Dat hij wat minder begaafd is met zijn eerste balcontact, tja... Ik zou tegen Estland, zeker met Malen die vanaf de rechterkant naar binnentrekt, liever Dumfries hebben als rechtsback."

Koeman kiest tegen Estland voor nog twee nieuwe namen: Davy Pröpper en Donyell Malen vervangen Marten de Roon en Quincy Promes. In Tallinn wordt om 20.45 uur afgetrapt.

Poll

Voor wie had jij gekozen tegen Estland?

(1403 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws