Spelersrapport: Memphis 'on fire' en weer een tegenvallende back

Spelersrapport: Memphis 'on fire' en weer een tegenvallende back

Gepubliceerd: maandag 9 september 2019 om 22:38ma 09-09-2019 om 22:38

Laatste update: maandag 9 september 2019 om 22:40ma 09-09-2019 om 22:40

Nederland heeft op professionele wijze ook de tweede wedstrijd in deze interlandperiode gewonnen. In Estland zegevierde Oranje met 0-4 door goals van Ryan Babel, Memphis Depay en Georginio Wijnaldum. VoetbalPrimeur maakt rapport op. 

Jasper Cillessen 6,5: Had natuurlijk helemaal niets te doen in Talllinn, op één moment na. Bij een 0-3 stand nam Estland plots het doel onder vuur met een bal die Cillessen normaal klemvast zou hebben, maar nu moest lossen. Gelukkig kon Van Dijk ruimen. Verder een rustig avondje voor de Valencia-goalie.

Joël Veltman 6: De rechtsbackpositie blijft een zorgenkindje voor Oranje. Denzel Dumfries speelde ondermaats tegen Duitsland en in Estland kon zijn vervanger Veltman geen indruk maken. Maakte onnodig veel overtredingen, en pakte zelfs een gele kaart.

Virgil van Dijk 7: Moest een aantal keer ingrijpen bij doorbraken van Estland op de vleugels, maar liet met zijn kopkracht geen kans aan de aanvallers. Had wel moeten scoren: bij een vrije kopkans mikte de Liverpool-verdediger naast.

Matthijs de Ligt 7,5: Had natuurlijk weinig te duchten van Estland, en toonde zich alert op momenten dat het thuisland in de counter wilde verrassen. Drukte zijn stempel op de wedstrijd met een fraaie assist op Memphis Depay bij de 0-3.

Daley Blind 7: Zijn zeer fraaie assist op Babel brak de ban voor Oranje. Was veel betrokken bij de opbouw en de aanvallen en bepaalde daarmee op de flank het tempo van Oranje.

Davy Pröpper 6,5: Viel tegen Duitsland nog goed in met een beslissende rol op het middenveld, maar kon tegen Estland het verschil niet maken. Was lang niet altijd zuiver in de passing.

Frenkie de Jong 7: Dirigeerde de wedstrijd en was verzorgd in de opbouow van het Nederlands elftal naar voren. Kon wat dieper naar voren spelen, waardoor hij ook rond de zestien van de tegenstander belangrijk was bij het vinden van de openingen.

Georginio Wijnaldum 7: Kwam niet altijd in het stuk voor, maar zette zijn naam toch weer op het scorebord, net als tegen Duitsland. Met een kopbal was hij verantwoordelijk voor de 0-4.

Donyell Malen 7: Beweeglijk, actief, altijd dreigend. Malen was een constant gevaar voor Estland en hoewel hij dat niet wist te bekronen met een doelpunt of assist, zorgde de PSV'er wel voor schwung in de Hollandse aanval.

Memphis Depay 8,5: Memphis hoeft niet altijd op z'n best te spelen om beslissend te zijn. Richtte zich in de eerste helft vooral op schoten vanuit de tweede lijn, maar was na rust betrokken bij alle goals van Oranje. Hij gaf de assist op Ryan Babel, scoorde zelf de 0-3 en stelde Wijnaldum in staat om de 0-4 binnen te kopen.

Ryan Babel 8: Lijkt met de interland beter en beslissender te worden. Babel was al een van de beste mannen op het veld tegen Duitsland, en oversteeg zichzelf ook deze wedstrijd weer met de 0-1 en 0-2 van Oranje.

INVALLERS

Steven Berghuis 6,5: Viel een halfuur voor tijd in voor Malen en zorgde net als de PSV'er voor veel dreiging vanaf de vleugel.

Luuk de Jong: Speelde te kort om voor een beoordeling in aanmerking te komen.

Kevin Strootman: Speelde te kort om voor een beoordeling in aanmerking te komen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws