'Reacties van Van Polen en Clement geven goed gevoel, maar het wordt pittige weg'

'Reacties van Van Polen en Clement geven goed gevoel, maar het wordt pittige weg'

Gepubliceerd: dinsdag 10 september 2019 om 09:58di 10-09-2019 om 09:58

Een ontslag van John Stegeman is niet aan de orde bij PEC Zwolle. Dat benadrukt voorzitter Adriaan Visser, nadat maandag bekend werd dat de trainer met drank op achter het stuur was gekropen en een auto-ongeluk had veroorzaakt.

"Ik stuur al ruim veertig jaar bedrijven aan en in die periode heb ik geleerd dat je eerst heel zorgvuldig tot tien moet tellen", vertelt Visser aan RTV Oost. "In eerste instantie schieten er allerlei dingen door je hoofd heen, maar er waren ook heel veel argumenten om het te doen zoals we het nu gedaan hebben. We staan pal achter John en dat blijven we ook doen."

Stegeman kreeg een boete van PEC en moet maatschappelijk werk verrichten. "We maken allemaal wel eens fouten en doen allemaal wel eens domme dingen", stelt Visser. "Het gaat erom dat je dat uiteindelijk voor je zelf kunt accepteren en daar een weg in kunt vinden. En het gaat er ook om of je omgeving accepteert dat je die fout hebt gemaakt."

Die omgeving lijkt Stegeman te vergeven. "Als ik de reacties zie van de bepalende spelers als Bram van Polen en Pelle Clement, dan geeft dat wel het gevoel dat het goed gaat komen. Maar dat wordt geen eenvoudige weg, dat wordt nog een pittige weg de komende weken."

Poll

Had Stegeman ontslagen moeten worden?

(5720 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws