'Ik zal het gevoel na mijn winnende goal in de finale tegen Ajax nooit vergeten'

'Ik zal het gevoel na mijn winnende goal in de finale tegen Ajax nooit vergeten'

Gepubliceerd: dinsdag 10 september 2019 om 15:48di 10-09-2019 om 15:48

Marc Janko bewaart bijzondere herinneringen aan zijn periode in Enschede. De Oostenrijkse targetman stond tussen 2010 en 2012 onder contract in Enschede. In zijn eerste seizoen bij Twente speelde Janko in de Champions League met de club. Ook won hij de KNVB Beker met de Tukkers. 

Onlangs beëindigde de inmiddels 36-jarige spits zijn loopbaan. In gesprek met VICE Sports blikt Janko terug op zijn carrière. Zijn twee seizoenen in de Grolsch Veste koestert hij. "Ik vond het altijd heel erg leuk in Nederland. Ik wil niet de populist uithangen, maar de fans van FC Twente zijn echt speciaal. Ik voelde het elke keer als ik het stadion binnenstapte", vertelt hij.

"Ze maakten zoveel lawaai als we achter stonden, terwijl bij veel andere clubs de supporters dan juist beginnen te fluiten. Die fancultuur bij FC Twente was vet hoor. Er was altijd een goede vibe en ik vond het heerlijk om in de Grolsche Veste te spelen. "

"Ik zal het gevoel na mijn winnende goal in de bekerfinale tegen Ajax nooit meer vergeten. Het is geweldig dat ik dankzij YouTube andere mensen helemaal mee terug in de emotie van zo’n wedstrijd kan nemen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws