Van Dijk kijkt terug: 'Mijn linker was, om het zo maar eens te zeggen, niet best'

Van Dijk kijkt terug: 'Mijn linker was, om het zo maar eens te zeggen, niet best'

Gepubliceerd: dinsdag 10 september 2019 om 23:19di 10-09-2019 om 23:19

Virgil van Dijk noemt zichzelf een laatbloeier. De centrale verdediger van Liverpool, die door veel kenners wordt beschouwd als de beste stopper ter wereld, stelt dat zijn carrière maar langzaam op gang gekomen is.

De huidige aanvoerder van het Nederlands elftal denkt in gesprek met SportMagazine terug aan zijn periodes bij Willem II en FC Groningen. "Ik heb een moeizame groei gekend en ben op dit moment niet de speler die ik toen was. Bij mijn debuut in de Nederlandse competitie speelde ik, als ik niet op de bank zat, zelfs als rechtsachter. Het heeft een tijdje geduurd voordat ik op de positie speelde waar ik het beste tot mijn recht kwam."

"Toen ik naar Groningen vertrok heb ik stappen vooruit gezet", gaat Van Dijk verder. "Ik heb geleerd om beter te verdedigen, om het spel te lezen en te sturen, want dat is wat men vraagt van een centrale verdediger. Dat was niet eenvoudig. Mijn linkervoet was, om het zo maar eens te zeggen, niet al te best. Ik heb hard gewerkt en vanaf mijn tweede seizoen bij Groningen ben ik echt vooruitgegaan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws