Veltman krijgt steun na kritiek: Elke trainer stelt hem toch weer op

Veltman krijgt steun na kritiek: "Elke trainer stelt hem toch weer op"

Gepubliceerd: woensdag 11 september 2019 om 11:26wo 11-09-2019 om 11:26

Laatste update: woensdag 11 september 2019 om 13:50wo 11-09-2019 om 13:50

Ajacied en Oranje-international Joël Veltman is niet altijd even geliefd onder het grote publiek. Onterecht, vinden journalist Henk Hoijtink en analist Hedwiges Maduro tijdens de uitzending van Voetbalpraat bij FOX Sports.

Nadat commentator Vincent Schildkamp het onderwerp Veltman aankaartte, kwam Trouw-verslaggever Hoijtink op voor de Ajacied: "Het is geen geweldige voetballer, maar het is er wel eentje die over het algemeen weet wat hij moet doen." Hoijtink vervolgt: "Trainers weten waar hij voor staat en wat hij doet. Elke trainer op rij stelt hem op een gegeven moment toch weer op." Ook bondscoach Ronald Koeman deed dat tijdens de interland tegen Estland. "Kijkende naar de situatie vond ik het een hele logische keuze", aldus Hoijtink. 

Hoijtink krijgt bijval van Maduro: "Koeman onderschat zijn tegenstanders niet. Veltman is betrouwbaar, hij verdedigt gewoon goed, je hebt gewoon weer de nul gehouden." Daarnaast gaat de oud-Ajacied nog in op het gebrek aan voetballende vermogen: "Er zijn voldoende spelers die het verschil kunnen maken tegen Estland. Ik denk dat Koeman zo gedacht heeft." Hoijtink voegt daaraan toe: "Ook Veltman kan best een bal naar de goede kleur spelen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is de kritiek op Veltman terecht?

(1463 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws