Beteuterde Van Nieuwkerk 'bedrogen' met Cruijff-shirt: Ik was ontzettend trots

Beteuterde Van Nieuwkerk 'bedrogen' met Cruijff-shirt: "Ik was ontzettend trots"

Gepubliceerd: woensdag 11 september 2019 om 12:48wo 11-09-2019 om 12:48

Matthijs van Nieuwkerk dacht dertien jaar geleden dat-ie een shirt had gekregen van zijn grote idool Johan Cruijff. De presentator van De Wereld Draait Door pronkte jarenlang met het verhaal. Het blijkt echter één grote leugen te zijn. 

Dat kwam dinsdagavond tijdens een uitzending van DWDD naar buiten. Maarten Spanjer gaf Van Nieuwkerk in 2006 een shirt. Hij beweerde dat-ie in een fietsclubje zat met de grote Nummer 14. "Johan is een fan van je programma, heeft hij me verteld", zei Spanjer - en namens Cruijff overhandigde hij Van Nieuwkerk het cadeau

Dinsdagavond, dertien jaar na dato, kwam de aap uit de mouw: het verhaal is compleet verzonnen. "Ik was ontzettend trots en ontroerd. (...) Ik kwam thuis en ik heb mijn vader en moeder gebeld. Ik zei: het is toch ongelooflijk dat Johan Cruijff naar mij kijkt", reageerde een beteuterde Van Nieuwkerk. 

De presentator was destijds aan zijn eerste seizoen als host van DWDD bezig. "Dat verhaal hielp me over een drempel, ik hoorde hier opeens thuis. Daarvoor was ik een amateur die maar wat probeerde en toen dacht ik: dit is misschien wel mijn stoel. (...) Als ik het een maand later had gehoord dat het gelogen was, was ik alsnog gestopt met het programma."

Het volledige moment is hieronder terug te kijken. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws