Nijhuis belandt in 'totale gekte': 'Ronaldo kwam naar me toe: die goal is van mij'

Nijhuis belandt in 'totale gekte': 'Ronaldo kwam naar me toe: die goal is van mij'

Gepubliceerd: woensdag 11 september 2019 om 13:28wo 11-09-2019 om 13:28

Laatste update: woensdag 11 september 2019 om 14:59wo 11-09-2019 om 14:59

Bas Nijhuis beleefde dinsdagavond in Vilnius een leuk onderonsje met Cristiano Ronaldo. De Portugese vedette scoorde tegen Letland vier keer. Eén doelpunt was curieus: een schot van Ronaldo belandde via de rug van de blunderende doelman Ernestas Setkus in het doel. 

Aanvankelijk leek de treffer de boeken in te gaan als een eigen goal. "Kort na dat doelpunt kwam Ronaldo naar me toe en zei: scheids, die goal is toch wel van mij, hè?", vertelt Nijhuis - leidsman tijdens de interland - een dag later aan het Algemeen Dagblad

"Ik zei dat ik het even moest terugkijken, want het was een scrimmage. Kwam-ie later weer naar me toe. Is-ie nou van mij? vroeg hij opnieuw. Ik antwoordde dat ik de goal inderdaad aan hem zou toekennen, omdat zijn schot ook op doel was gegaan als de bal niet was aangeraakt. Nou, dan is hij gewoon heel blij." 

Onder de mensen in Litouwen was sprake van 'totale Ronaldo-gekte', merkte Nijhuis. "De uitslag vonden ze van ondergeschikt belang. Het ging alleen maar over Ronaldo. Ook ín het stadion was dat zo. Overal zag je kinderen met van die kartonnen borden met daarop Ronaldo mag ik je shirt. Tijdens mijn warming up hoorde ik ook steeds mensen Ronaldo, Ronaldo roepen. Echt, zijn impact was enorm. Mooi om mee te maken." 

Na zijn productie van dinsdagavond staat de 34-jarige Ronaldo inmiddels op 93 doelpunten in 160 interlands. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws