Ajax-aanwinst (19) was 'een beetje zenuwachtig': 'Wist niet wat ik kon verwachten'

Ajax-aanwinst (19) was 'een beetje zenuwachtig': 'Wist niet wat ik kon verwachten'

Gepubliceerd: woensdag 11 september 2019 om 15:15wo 11-09-2019 om 15:15

Alex Méndez (rechts op de foto) was 'een beetje zenuwachtig' toen hij voor het eerst het stadion van Ajax binnenstapte. Eind juli nam de club hem over van SC Freiburg, waar de Amerikaan (19) slechts een half jaar speelde. Méndez tekende voor drie jaar bij Ajax.

"Toen ik daar voor het eerst kwam, was ik een beetje zenuwachtig. Ik wist niet wat ik moest verwachten", vertelt Méndez tegen American Soccer Now. "Door de staf en de spelers voelde ik me iedere dag een beetje meer welkom."

Méndez had even nodig om zich op zijn gemak te voelen bij Ajax. "Het hielp heel erg, waardoor ik me snel thuis voelde", zegt de middenvelder over de staf en spelers van Ajax. "Ik denk dat deze club qua spel beter bij mij past. Voor mijn gevoel paste ik hier meteen."

Méndez rekent erop dat hij voorlopig bij de beloftenploeg van Ajax blijft. "Ik denk dat ik bij Jong Ajax blijf, maar als de kans komt, dan komt-ie."

Méndez kwam via Chivas USA Academy in 2015 bij LA Galaxy terecht. Hij maakte nooit zijn debuut voor de hoofdmacht van de Major League Soccer-club. In januari transfereerde Méndez naar Freiburg.

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws