Oud-talent AZ en PSV nu in Tweede Divisie: 'Dacht dat ik nog naar profclub kon'

Oud-talent AZ en PSV nu in Tweede Divisie: 'Dacht dat ik nog naar profclub kon'

Gepubliceerd: woensdag 11 september 2019 om 15:31wo 11-09-2019 om 15:31

Laatste update: woensdag 11 september 2019 om 15:40wo 11-09-2019 om 15:40

Ruim een jaar geleden stond Dani van der Moot (rechts) nog onder contract bij PSV, maar nadat hij een half jaar clubloos was en een paar maanden voor FC Volendam speelde, staat de aanvaller (22) sinds dit seizoen onder contract bij Rijnsburgse Boys, een club uit de Tweede Divisie.

Van der Moot stond bekend als groot talent. Vier jaar lang speelde hij in de jeugd van AZ, waarna PSV hem oppikte. Als vijftienjarige jongen kon hij de overstap maken naar Liverpool, maar het werd Eindhoven. Bij Jong PSV kwam Van der Moot echter niet tot wasdom, waardoor hij werd verhuurd aan Jong FC Utrecht. Eind juli verliet hij PSV. 

Van der Moot speelde voornamelijk voor Jong Volendam in de Derde Divisie. Daar was hij maar liefst 21 keer trefzeker in vijftien duels. "Ik rendeerde daar ook heel goed in en daar heb ik een heel positief gevoel aan over gehouden", vertelt Van der Moot aan Voetbal in de Bollenstreek. "Naarmate het half jaar vorderde, ging alles steeds beter en raakten we op elkaar ingespeeld. We hadden een hele leuke ploeg en konden goed voetballen. Ik rendeerde daar heel goed in en aan mijn tijd in Volendam heb ik een heel positief gevoel aan over gehouden."

Volendam besloot echter niet door te gaan met Van der Moot. Nu mag hij het proberen in Rijnsburg. "We hebben eigenlijk de hele transferwindow al contact gehad, want zij waren op zoek naar een spits. Ik had wel het idee dat ik nog naar een profclub zou kunnen, want ik had een goed half jaar gehad bij FC Volendam. Helaas kwam er niks, dus daarna ben ik hier gaan rondkijken."

"Ik heb natuurlijk mijn hele voetballoopbaan bij betaald voetbalorganisaties gespeeld en ik had verwacht dat dit een stap terug zou zijn, maar dat viel tot nu toe heel erg mee. Het is een mooi stadion en ze hebben hier een prachtig veld liggen. Het is allemaal goed geregeld."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws