'Griezmann heeft minder aanpassingstijd nodig bij Barcelona door Mario Kart 8'

'Griezmann heeft minder aanpassingstijd nodig bij Barcelona door Mario Kart 8'

Gepubliceerd: woensdag 11 september 2019 om 16:19wo 11-09-2019 om 16:19

Antoine Griezmann heeft zich makkelijker aan kunnen passen bij FC Barcelona door het spelen van Mario Kart 8 op de Nintendo Switch. Landgenoot Ousmane Dembélé stond erop dat Griezmann de spelcomputer aan zou schaffen, zodat hij een band op kon bouwen met zijn ploeggenoten. Meerdere Barcelona-spelers nemen het regelmatig tegen elkaar op in het populaire racespel van Nintendo.

Dat meldt de Spaanse krant AS. Griezmann maakte deze zomer voor 120 miljoen euro de overstap naar Barcelona. Om sneller te wennen aan zijn ploeggenoten kocht hij op advies van Dembélé een Nintendo Switch.

De Barcelona-selectie heeft een speciale Mario Kart 8-groep. Onder meer Dembélé, Sergi Roberto, Carles Aleñá en Gerard Piqué zitten daarin. Door het spelen van Mario Kart 8 leerde Griezmann zijn teamgenoten beter kennen.

Griezmann mag zichzelf een ervaren gamer noemen. In zijn tijd bij Atlético Madrid spendeerde hij veel tijd aan het spelen van Fortnite, een schietspel dat wereldwijd door miljoenen gebruikers wordt gespeeld. In het veld besloot hij na het maken van een goal zelfs een aantal keren te juichen als een van de personages uit het spel.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws