Vriendin Kevin Jansen verwijderd uit stadion in Iran: 'Werd op schouder getikt'

Vriendin Kevin Jansen verwijderd uit stadion in Iran: 'Werd op schouder getikt'

Gepubliceerd: woensdag 11 september 2019 om 17:40wo 11-09-2019 om 17:40

Madelon Bosman is door Iraanse autoriteiten uit het stadion gezet toen zij de wedstrijd van haar vriend Kevin Jansen wilde bezoeken. Vrouwen zijn in voetbalstadions niet welkom, maar vlak voor de aftrap was er toch iets geregeld waardoor Bosman bij de wedstrijd tussen Gol Gohar FC (de club van Jansen) en Saipa aanwezig kon zijn. Na een tijdje werd ze alsnog uit het stadion verwijderd.

Jansen en Bosman waren op de hoogte van de regels in Iran, maar probeerden voor de wedstrijd toch iets te regelen. Dat lukte: Bosman kreeg een klein uur voor de wedstrijd te horen dat ze naar binnen mocht.

"Ik werd drie kwartier van tevoren gebeld dat ik naar de wedstrijd kon", vertelt ze aan de NOS. "Ik heb daarop vertrouwd en ben gewoon gegaan. Achteraf had ik het beter niet kunnen doen. Ik werd heel goed ontvangen. Toen ik de auto uitstapte kwam een aantal mannen naar me toe om me te ontvangen. In de VIP Box werd ik goed ontvangen. Ik kreeg een stoel aangewezen en kreeg drinken. Ik had totaal niet het idee dat ik niet welkom was."

Plots veranderde de situatie. "Vlak voor de wedstrijd stroomde de box vol met allerlei belangrijke mensen", vertelt Bosman. "Ik zag dat er vanaf de tribune foto's werden gemaakt van de box, maar ik dacht dat dat van de mannen was die daar zaten. Ik dacht er geen seconde over dat ze foto's van mij maakten. Ze zijn op social media terechtgekomen. Ik werd op mijn schouder getikt en kreeg in de 25e minuut het verzoek om het stadion te verlaten."

"Ze begonnen heel luidruchtig te discussiëren in het Perzisch en ze gebaarden naar mij dat ik mijn hoofddoek verder naar beneden moest doen. Op dat moment was ik heel erg bang. De regels zijn daar gewoon anders dan hier. Ik was toen heel even angstig, maar ik werd goed begeleid naar een ander gebouwd. Er werd uitgelegd wat er allemaal werd gezegd en dat ik geen risico liep om opgepakt te worden. Ik kon de wedstrijd in dat gebouw verder kijken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws