Ajax krijgt teleurstellend nieuws uit Londen: slechts 833 fans naar Engeland

Ajax krijgt teleurstellend nieuws uit Londen: slechts 833 fans naar Engeland

Gepubliceerd: woensdag 11 september 2019 om 17:18wo 11-09-2019 om 17:18

Ajax mag op 5 november slechts 833 supporters meenemen naar het uitduel met Chelsea in de Champions League. Dat hebben de lokale autoriteiten in Londen laten weten aan de Amsterdamse club.

Ajax mag slechts 833 fans meenemen vanwege 'ongeregeldheden met Ajax-supporters in Europa in het algemeen en in Groot-Brittannië in het bijzonder', zo meldt Ajax woensdag via de officiële kanalen. Chelsea kan 3000 supporters kwijt in het uitvak.

'Eind vorige week werd Ajax in kennis gesteld dat het voornemen was geen Ajax-supporters toe te laten bij wedstrijden van Ajax in Groot-Brittannië', zo laat Ajax weten in een verklaring.

Ajax was vorige week op eigen verzoek aanwezig bij een ingelast overleg over de organisatie van de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea. Daar heeft de club blijkbaar toch voor elkaar gekregen dat Ajax 833 supporters mee mag nemen naar Londen. 'Vandaag is besloten dat het onderste gedeelte van het uitvak van Stamford Bridge beschikbaar wordt gesteld aan Ajax. Hetgeen inhoudt dat helaas slechts 833 Ajacieden de wedstrijd bij kunnen wonen.'

Ajax speelt naast Chelsea ook wedstrijden het Franse OSC Lille en het Spaanse Valencia. Op 23 oktober wacht de eerste confrontatie met Chelsea. Twee weken later wordt er in Londen gespeeld.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws