Hilariteit in Engeland om PSV-spits Mitroglou: Hij kon niet stoppen met eten

Hilariteit in Engeland om PSV-spits Mitroglou: "Hij kon niet stoppen met eten"

Gepubliceerd: donderdag 12 september 2019 om 11:21do 12-09-2019 om 11:21

Laatste update: donderdag 12 september 2019 om 11:31do 12-09-2019 om 11:31

Kostas Mitroglou heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten bij Fulham, maar niet in positieve zin. Zijn toenmalige ploeggenoot Steve Sidwell herinnert de Griekse spits van PSV als één van de slechtste aankopen die hij ooit heeft gezien.

Fulham voerde in 2014 een felle strijd tegen degradatie uit de Premier League. In de zoektocht naar meer doelpunten besloot de Londense club een recordbedrag neer te tellen voor Mitroglou. Dat pakte echter niet goed uit. Mitroglou speelde slechts drie wedstrijden en scoorde niet. Sidwell kan het zich nog goed heugen.

"We hadden in de strijd tegen degradatie een spits nodig. Mitroglou, zo heette hij volgens mij", vertelt Sidwell bij FootballJOE. "Deze man kon niet stoppen met eten. Eerlijk waar. Hij stopte gewoon niet met eten. Hij was a big boy. Ken je die proteïnerepen? Elke keer als je hem zag, liep hij rond met een verdomde proteïnereep."

"Weet je hoe hij eruitzag?", vervolgt de voormalige middenvelder. "Als ik hem nu voor me zie, lijkt hij op één van de Targaryens van Game of Thrones. Met zijn grote baard... Hij was een absolute unit. We hadden bij Fulham spelers nodig die door muren liepen, maar hij zat daar gewoon met z'n benen hoog. Ik zie hem nog sjokkend aankomen op zijn slippers."

Mitroglou maakte in augustus de overstap naar PSV en is in Eindhoven in no-time uitgegroeid tot publiekslieveling. De 65-voudig international van Griekenland stond eerder contract bij Olympiakos, Fulham, Benfica, Olympique Marseille en Galatasaray.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws