Ajax beloont vier talenten met plek in A-selectie: 'Deze spelers verdienen het'

Ajax beloont vier talenten met plek in A-selectie: 'Deze spelers verdienen het'

Gepubliceerd: donderdag 12 september 2019 om 14:16do 12-09-2019 om 14:16

Sergiño Dest, Jurgen Ekkelenkamp, Noa Lang en Ryan Gravenberch mogen zich officieel speler van Ajax 1 noemen. Het talentvolle viertal is door trainer Erik ten Hag per direct overgeheveld naar de A-selectie.

Dat communiceert Ajax donderdag via de officiële kanalen. "Kansen moet je verdienen en dat hebben deze spelers in de afgelopen periode gedaan", verklaart Ten Hag. "Ze tonen de potentie om een bijdrage te leveren aan Ajax 1 en daarom worden ze overgeheveld naar de selectie."

Dest, Ekkelenkamp, Lang en Gravenberch hebben reeds hun debuut gemaakt in de Amsterdamse hoofdmacht. Ekkelenkamp mocht als eerste van het viertal proeven aan het grote werk. In april 2018 viel hij in tegen VVV-Venlo. Vijf maanden later zette Gravenberch zijn eerste stappen in Ajax 1. Met 16 jaar en 130 dagen was hij de jongste debutant ooit.

Drie dagen na het debuut van Gravenberch mocht Lang invallen van Ten Hag. Dest was de laatste van het kwartet die debuteerde. De vleugelverdediger zit op dit moment het dichtst tegen tegen de basiself van Ajax aan.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws