Slot twijfelt over meespelen aanvaller: 'Zullen moeten zien hoe het uitpakt'

Slot twijfelt over meespelen aanvaller: 'Zullen moeten zien hoe het uitpakt'

Gepubliceerd: donderdag 12 september 2019 om 18:35do 12-09-2019 om 18:35

Laatste update: donderdag 12 september 2019 om 18:37do 12-09-2019 om 18:37

AZ-coach Arne Slot kent met zijn ploeg een drukke periode. De Alkmaarders spelen na de interlandperiode een lange reeks aan wedstrijden en daarbij denkt Slot de voltallige selectie nodig te hebben, ook aangezien sommige spelers nog kampen met pijntjes.

"We spelen zeven wedstrijden in 23 dagen en dan hebben we het nog niet eens over de wedstrijden van Jong AZ", vertelt de hoofdtrainer in gesprek met het clubkanaal van AZ. "Die zijn ook afhankelijk van spelers van ons. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat we een hele goede groep hebben, geen elf goede spelers maar meer goede spelers. Op voorhand denk ik dat we meer spelers nodig gaan hebben deze zeven wedstrijden dan de elf die de afgelopen tijd veel gestart zijn."

Voor Myron Boadu was de interlandperiode een tijd om te revalideren. Het is nog onduidelijk of de aanvaller op tijd klaargestoomt kan worden voor het duel tegen Sparta van aankomende zaterdag. "Hij gaat vandaag voor het eerst weer met de groep meetrainen, dus we zullen vandaag moeten zien hoe dat uitpakt", vervolgt Slot. "Dat geld overigens niet alleen voor Myron, maar ook voor Ferdy (Druijf, red.) en Ron Vlaar. Zijn alle drie spelers die de afgelopen dagen bij de medische staf hebben gelopen."

De tegenstander uit Rotterdam kent een uitstekende start van het seizoen. "Ik heb ze zelf in Zwolle zien spelen, ik vond dat ze een hele goede wedstrijd speelden. (…) Wat ook in het oog springt is het gelijke spel uit bij Feyenoord, waar ze in de laatste minuut de gelijkmaker tegen kregen. We zijn ons ervan bewust dat ze het seizoen heel goed begonnen zijn", aldus Slot. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws