Til over moeilijke periode in Alkmaar: 'Dan kan ik wel echt strontvervelend zijn'

Til over moeilijke periode in Alkmaar: 'Dan kan ik wel echt strontvervelend zijn'

Gepubliceerd: donderdag 12 september 2019 om 19:27do 12-09-2019 om 19:27

Laatste update: donderdag 12 september 2019 om 21:28do 12-09-2019 om 21:28

Guus Til kende in de beginjaren bij AZ een vliegende start, maar viel tijdens vorig seizoen wat terug qua prestaties. De middenvelder werd tot aanvoerder benoemd en dat leverde hem op sommige momenten problemen op. Zo was hij een van de eerste spelers die onder vuur kwam te liggen toen het even iets minder ging.

"Het eerste jaar dat ik echt basis speelde werd er nog niet zoveel van me verwacht", vertelt de Spartak Moskou-middenvelder in gesprek met VTBL. "Het tweede jaar, als je aanvoerder wordt, dan wordt er van je wat van je verwacht. Als het dan even niet loopt ben jij de eerste waarover meningen komen. Dat is gewoon iets waar ik het wel moeilijk mee had."

Til kijkt met gemengde gevoelens terug op de periode dat hij onder vuur kwam te liggen door zijn ondermaatse prestaties. "Ik heb het er niet zo moeilijk mee, ik ben wel down to earth. Ik doe ook maar gewoon m'n stinkende best, maar meer kan ik niet doen."

De middenvelder was niet bang om van zich af te bijten tijdens zijn periode in Alkmaar. "Als het niet loopt zoals ik wil kan ik wel echt strontvervelend zijn", vervolgt hij. "Ik kan echt heel slecht tegen mijn verlies, dus dan kan ik zomaar een schop of elleboog uitdelen. Als iemand dan gaat liggen en ik weet dat ik hem geraakt heb zeg ik: sta op man. Dat zit wel in me."

Poll

Gaat Guus Til furore maken bij Spartak Moskou?

(716 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws