'Een Marokkaan die de wereldtop haalt zou een zegen zijn en ik hoop op Ihattaren'

'Een Marokkaan die de wereldtop haalt zou een zegen zijn en ik hoop op Ihattaren'

13-09-2019 07:28
109

Volgens Nourdin Boukhari moet de mentaliteit van Marokkaanse voetballers een stuk beter worden. De assistent-trainer van Sparta, die zelf Marokkaanse roots heeft, stipt aan dat er nog nooit een voetballer uit het Noord-Afrikaanse land de absolute top gehaald heeft.

De Marokkaanse jeugd heeft een rolmodel in de absolute top nodig, stelt Boukhari. "Ik doel op clubs als FC Barcelona en Real Madrid", zegt hij in het interview met het Algemeen Dagblad. "Waarom spelen daar wel Chilenen of Brazilianen? Heel simpel: kwestie van mentaliteit. De mentaliteit van Marokkanen kan nog steeds veel beter. Op tijd komen, je aan afspraken houden; daarin is een wereld te winnen."

"En weet je wat het mooie is?", gaat Boukhari verder. "Bij Sparta hebben jongens als Auassar, Harroui en Rayhi die drive wél. In die zin worden 'wij' ook ouder en wijzer, hè. Een Marokkaan die de wereldtop haalt zou in dat opzicht een zegen zijn. Ik hoop dat Ihattaren diegene is. Dan hebben jonge Marokkanen nog nadrukkelijker iemand aan wie ze zich kunnen spiegelen."

Als assistent-trainer bij Sparta probeert Boukhari daar zelf een steentje aan bij te dragen. Iedereen wordt op dezelfde manier behandeld, ook als iemand corrigerend moet worden toegesproken. "Voor de ogen van de groep, hè. Te laat is te laat. En of je dan een Limburger bent of Nederlandse Turk; je krijgt op je flikker. Dat wordt door iedereen moeiteloos geaccepteerd."