Ik denk dat we Dest voor het laatst in het shirt van Amerika hebben gezien

"Ik denk dat we Dest voor het laatst in het shirt van Amerika hebben gezien"

Gepubliceerd: vrijdag 13 september 2019 om 09:22vr 13-09-2019 om 09:22

Laatste update: vrijdag 13 september 2019 om 12:43vr 13-09-2019 om 12:43

Kiest Sergiño Dest voor Amerika of het Nederlands elftal? Dat vragen verslaggevers van het Amerikaanse NBC Sports zich af. Dest staat in de spotlights omdat hij nog moet beslissen voor welk land hij gaat spelen.

Dest debuteerde vorige week voor Amerika, maar kan nog switchen naar Nederland. Wanneer de achttienjarige vleugelverdediger in actie komt in een officieel duel, kan dat niet meer. Joe Prince-Wright denkt dat het 50/50 is. "Hij is de rechtsback van Ajax en zou voor de lange termijn de rechtsback van Amerika moeten worden. Daar bestaat geen twijfel over", zegt Wright tegen Yahoo Sports. 

"Maar het feit dat Nederland al met hem bezig is zegt veel over zijn talent. Daarnaast zal Dest waarschijnlijk niet blij zijn dat hij door Berhalter (Gregg, Amerikaanse bondscoach, red.) als linksback werd gebruikt. Het Nederlands elftal kan wel wat spelers gebruiken op de backposities en Ronald Koeman is niet bang om jonge spelers de kans te geven. Ik denk dat we Dest voor het laatst in het shirt van Amerika hebben gezien."

Ook Nick Mendola ziet het somber in. "Het hangt ervan af hoe vaak hij zichzelf in het shirt van Amerika zag spelen en of hij bereid is Nederland te laten wachten. Ajax is nou niet echt de plek waar carrières sterven. Sterker nog, je wordt daar vaak gelanceerd naar betere clubs."

Kyle Bonn is een stuk positiever. "Dest is nog niet goed genoeg om in de basis te staan bij Nederland. Het is afwachten of hij uiteindelijk consistent genoeg is om een optie voor ze te zijn. Dest begint nu in de basis bij Amerika omdat er weinig opties zijn op die positie. Hij heeft nog een lange weg te gaan voor hij een plek in het Nederlands elftal verdient. Dest is talentvol, maar ik denk dat hij bij Amerika blijft."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat gaat Dest doen?

(9927 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws