'Als Castillo niet goed was, had Ajax geen moeite gedaan om hem terug te halen'

'Als Castillo niet goed was, had Ajax geen moeite gedaan om hem terug te halen'

Gepubliceerd: vrijdag 13 september 2019 om 11:36vr 13-09-2019 om 11:36

Laatste update: vrijdag 13 september 2019 om 11:47vr 13-09-2019 om 11:47

De terugkeer van Juan Familia Castillo naar Ajax, op de slotdag van de transfermarkt, was op het allerlaatste moment een onverwachtse wending in de transferzomer van de Amsterdammers. Brian Tevreden, die de jongeling in de jeugd onder zijn hoede had, vindt het logisch dat directeur voetbalzaken Marc Overmars bij Castillo uitkwam.

De linkspoot kan op de hele linkerflank uit de voeten, weet Tevreden. De voormalig jeugdtrainer werkte in het verleden samen met Castillo. "Overmars en Van der Sar zijn niet gek", zegt hij tegenover Ajax Showtime. "Ze hebben specifiek gekeken naar die kwaliteit. Als ik op die stoel had gezeten, had ik hem ook teruggehaald. Bovendien is Juan altijd positief geweest over Ajax, ook in interviews. Ze zijn toen (in 2016, red.) netjes uit elkaar gegaan."

De jongeling moet volgens Tevreden niet denken dat hij een stapje terug doet, nu hij weer terug is bij Ajax. "De terugkomst van Juan naar Ajax zie ik niet als een teken van falen. Dat Ajax hem weer wil hebben is juist een goed teken. Als Juan geen goede speler was geworden, had Ajax ook geen moeite gedaan om hem terug te halen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws