Mourinho wenst United-flop het beste: 'Hij kwam over als een verdrietige man'

Mourinho wenst United-flop het beste: 'Hij kwam over als een verdrietige man'

Gepubliceerd: vrijdag 13 september 2019 om 13:03vr 13-09-2019 om 13:03

Laatste update: vrijdag 13 september 2019 om 14:02vr 13-09-2019 om 14:02

Alexis Sánchez was niet gelukkig bij Manchester United. Dat stelt José Mourinho, die bijna een jaar samenwerkte met de Chileen. Deze zomer verkaste Sánchez op huurbasis naar Internazionale, omdat hij in Engeland op een dood spoor zat.

"Sánchez...", aldus Mourinho in gesprek met The Telegraph. "Ik voelde dat hij geen gelukkig mens was. Ik denk dat voor elke baan geldt: als je niet gelukkig bent, is het niet makkelijk om te presteren. Misschien zit ik fout. Misschien was ik degene die niet in staat was om het beste in hem naar boven te halen."

"Als manager lukt het soms om de kwaliteiten van een speler volledig te benutten, maar soms zit het ook tegen en is je manier van werken niet succesvol", stelt Mourinho. "Maar de realiteit is dat Sanchez altijd overkwam als een verdrietige man. Misschien gaat het in Italië beter. Ik hoop het. Ik hoop altijd het beste voor elke speler."

Sánchez was bij Manchester United geen schim van de speler die hij was bij Udinese, FC Barcelona en Arsenal. In januari 2018 betaalde de Engelse grootmacht nog 34 miljoen euro voor Sánchez, die voor een astronomisch salaris van 430 duizend euro per week tekende. Hij speelt dit seizoen op huurbasis bij Internazionale en ligt nog drie jaar vast bij United.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws