AZ-jongeling pakt individuele prijs en geeft toe: 'Dit is inderdaad mijn eerste'

AZ-jongeling pakt individuele prijs en geeft toe: 'Dit is inderdaad mijn eerste'

Gepubliceerd: vrijdag 13 september 2019 om 18:20vr 13-09-2019 om 18:20

Laatste update: vrijdag 13 september 2019 om 19:33vr 13-09-2019 om 19:33

Waar Hakim Ziyech de prijs voor Speler van de Maand augustus pakte, won Owen Wijndal die in de categorie voor spelers tot 21 jaar. De vleugelverdediger van AZ kent een sterke start van het seizoen en lijkt zijn plek in de basis van coach Arne Slot binnen te hebben. 

"Het is een mooie prijs, toch?", vertelt een enthousiaste Wijndal voor de camera van FOX Sports. "De eerste keer dat ik hem heb en ik hoop dat er nog wat meer komen." Het is voor de verdediger de eerste individuele prijs in zijn nog jonge carrière. "Ik ben een keer speler van het toernooi geworden vroeger, maar dit is inderdaad mijn eerste prijs."

De prijs wordt uitgereikt aan de speler die volgens de statistieken het best gepresteerd heeft in de maand augustus. Zelf houdt Wijndal zich niet bezig met deze cijfers. "Ik hou me vooral bezig met hoe het team het heeft gedaan", vervolgt de verdediger. "Tuurlijk weet je wel of je een goede wedstrijd hebt gespeeld of niet, maar wat betreft passnauwkeurigheid: dat heb je niet zo in de gaten."

Wijndal heeft zijn plek veroverd in de basis bij AZ en is niet van plan deze weer af te staan. "Het is natuurlijk nog altijd aan de trainer, een heel politiek antwoord, maar als het aan mij ligt ga ik daar niet meer weg nee." Op de vraag wie hij als voorbeeld ziet hoeft de jongeling niet lang na te denken. "Ja, dat is Marcelo van Real Madrid. Een mooie voetballer, aanvallend heel erg goed. Verdedigend kan ikzelf nog stappen maken, maar ik denk dat ik wel op de goede weg ben."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws