Guardiola: 'Je kan niemand vergelijken met Messi en Ronaldo, dat moet hij negeren'

Guardiola: 'Je kan niemand vergelijken met Messi en Ronaldo, dat moet hij negeren'

Gepubliceerd: vrijdag 13 september 2019 om 18:36vr 13-09-2019 om 18:36

Laatste update: vrijdag 13 september 2019 om 19:30vr 13-09-2019 om 19:30

Manchester City-coach Pep Guardiola heeft in zijn perspraatje voorafgaand aan de wedstrijd tegen Norwich City van zaterdag aangegeven de verwachtingen rondom Raheem Sterling te temperen. Engeland-bondscoach Gareth Southgate vergeleek de vleugelaanvaller eerder al met Cristiano Ronaldo en Lionel Messi.

Dat gaat de Spaanse oefenmeester te ver. "Ik ben heel erg blij voor hem, hij is geweldig bezig", aldus Guardiola tijdens de persconferentie. "Of hij de beste van Engeland is? Geen idee, jullie zijn journalisten, dat moeten jullie maar bepalen. Wat ik wel wil zeggen is dat hij, niet alleen nu, maar al sinds ik met hem werk, ongelooflijk is. Ik hoop dat hij dat soort woorden (van Southgate, red.) niet leest en hoort. Je kan niemand vergelijken met Ronaldo en Messi, dus dat moet hij negeren."

Manchester City moet het de komende tijd stellen zonder verdediger Aymeric Laporte. De Fransman viel twee weken geleden uit met een blessure. "Hij is nog vijf of zes maanden uit de roulatie", zegt Guardiola. "Hij zal volgend jaar pas weer beschikbaar zijn, ik gok januari of februari."

Wel kreeg de trainer goed nieuws over een aantal andere spelers. John Stones, Gabriel Jesus en Ilkay Gündogan sloten deze week weer aan bij de groepstraining.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Kan Sterling het niveau van Messi en Ronaldo halen?

(1674 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws