Lille werkt aan zelfvertrouwen en is klaar voor confrontatie met Ajax

13-09-2019 20:53
35

OSC Lille heeft vertrouwen getankt voor de wedstrijd tegen Ajax van komende dinsdag. De Champions League-opponent van de Amsterdammers won voor eigen publiek met 2-1 van Angers. Lille heeft nu drie dagen de tijd om zich voor te bereiden op de clash met Ajax.

Lille begon stroef aan de wedstrijd, maar kreeg daarna steeds meer grip. De thuisploeg kreeg echter pas na ruim twintig minuten de eerste grote kans van de wedstrijd via Victor Osimhen. Vlak voor rust opende Lille de score toen diezelfde Oshimen op de juiste plek stond nadat de doelman van Angers zwak reageerde op een schot van Jonathan Bamba: 1-0.

Lille leek kort na rust gas terug te kunnen nemen toen Luiz Araújo er 2-0 van maakte. Lang bleef het daarbij, tot Angers het in de slotfase toch weer spannend maakte. Lille verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien en kreeg in de 88e minuut de 2-1 van Stephane Bohaken tegen. Lille hoopte op buitenspel van Angers, maar de goal werd na inmenging van de VAR goedgekeurd.

De thuisploeg kwam in de blessuretijd nog één keer in gevaar, maar wist de zege over de streep te trekken. Daardoor staat de club na vijf speelronden op de derde plek in de Ligue 1. Paris Saint-Germain en Stade Rennes, de nummers een en twee van Frankrijk, hebben wel een wedstrijd minder gespeeld, net als OGC Nice (vierde).