Driessen over Jandino: '800 duizend kijkers via VI, daarna opeens 500 duizend weg'

Driessen over Jandino: '800 duizend kijkers via VI, daarna opeens 500 duizend weg'

14-09-2019 07:54 Laatste update: 08:10
132

De presentatie van Jandino Asporaat tijdens het Telegraaf Voetbalgala was een eenmalige gebeurtenis, liet chef voetbal Valentijn Driessen vrijdagavond weten bij Veronica Inside. De ochtendkrant was niet blij met de geruchtmakende 'je moeder'-speech van de comedian.

Driessen reageerde aan de VI-tafel op het optreden van Asporaat. "We waren bijzonder tevreden", toonde hij zich van zijn meest cynische kant. "We zaten via jullie (het Voetbalgala werd op maandag 2 september direct na Veronica Inside uitgezonden, red.) op 800 duizend kijkers. De mensen zagen Jandino en er waren er opeens 500 duizend weg. Dat was één keer, maar niet weer."

Asporaat had het publiek vooraf instructies meegegeven, vertelt Driessen. "Het mooie was: hij zei vooraf dat iedereen moest klappen en juichen. Het is ook goed voor de uitzending. Daar kwam hij zelf al mee. Dat begreep eigenlijk niemand, want niemand wist of die uitzending al bezig was. Daarna kwam hij terug op het podium, met dit verhaal. Toen dacht ik: ja, waar gaat dit over?"