Amerikaanse Jong PSV-held: 'De fysio liet het aan mij over, ik wilde graag spelen'

Amerikaanse Jong PSV-held: 'De fysio liet het aan mij over, ik wilde graag spelen'

Gepubliceerd: zaterdag 14 september 2019 om 09:26za 14-09-2019 om 09:26

Richard Ledezma groeide vrijdagavond uit tot de held van Jong PSV. De Eindhovense beloften werden aanvankelijk overlopen door Jong AZ, maar bogen mede dankzij twee treffers van Ledezma een 0-2 achterstand om in een 3-2 overwinning.

De negentienjarige jeugdinternational van de Verenigde Staten wist aanvankelijk nog niet eens of hij zou spelen: tijdens de training van donderdag liep hij een enkelblessure op. "De fysiotherapeut zei dat het niet gevaarlijk was om te starten en hij zei dat hij het aan mij zou overlaten. Ik wilde heel graag spelen en gelukkig ging het goed", vertelde hij na zijn glansrol op De Herdgang aan het Eindhovens Dagblad.

De ploeg van Peter Uneken draaide aanvankelijk moeizaam, maar toonde karakter, mede dankzij twee bijzonder fraaie goals van de Amerikaan. Met name de winnende 3-2 was een plaatje. "De keeper (Rody de Boer, red.) kwam erg snel uit en ik besloot te chippen. Ik vierde het misschien iets te vroeg, maar hij ging er gelukkig in."

Ledezma meldde zich aan het begin van het kalenderjaar in Eindhoven en maakte dit seizoen zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie. De negentienjarige middenvelder beschikt over een aflopend contract, maar PSV heeft een optie om die verbintenis te verlengen. Het ED gaat er ook van uit dat de Eindhovenaren Ledezma binnenboord willen houden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws