Advies aan Koeman: 'Drink wat vaker koffie met Marokkaanse spelers'

Advies aan Koeman: 'Drink wat vaker koffie met Marokkaanse spelers'

Gepubliceerd: zaterdag 14 september 2019 om 11:10za 14-09-2019 om 11:10

Laatste update: zaterdag 14 september 2019 om 11:15za 14-09-2019 om 11:15

Orkun Kökcü koos eerder dit jaar voor een interlandcarrière bij Turkije. De Feyenoord-middenvelder was aanvoerder van Nederland onder 19 en leek lange tijd voor Oranje te kiezen, maar een gesprek met bondscoach Ronald Koeman liet te lang op zich wachten. Volgens het NRC is het niet de eerste keer dat de KNVB opzichtig in de fout gaat.

Toen de Turkse voetbalbond hem eerder dit jaar polste of hij voor Turkije wilde spelen, zei Kökcü nog volmondig nee. Volgens Sibel Kökcü, de moeder van de voetballer, werd haar zoon een gesprek met Koeman beloofd. De KNVB deed nog een poging om Kökcü van mening te laten veranderen, maar dat hielp niet. "Ons hart lag bij Nederland", vertelt Sibel Kökcü tegen het NRC.

Volgens het NRC is het niet de eerste keer dat de KNVB in de fout gaat. 'Het voorbeeld staat niet op zichzelf. Uit een rondgang van NRC blijkt dat de afstandelijke houding van de KNVB meer voetballers met een dubbel paspoort heeft afgeschrikt. Zo hoorde AZ-aanvaller Oussama Idrissi volgens zijn vader via de televisie dat Koeman hem nog niet goed genoeg vond voor het grote Oranje', zo valt er in de krant te lezen.

De krant haalt ook een ander voorbeeld aan. 'Bij de Marokkaanse voetbalbond ging het er anders aan toe. Ze belden regelmatig om te informeren hoe het met Oussama ging. Nodigden hem uit voor een gesprek in Marokko, eind vorig jaar. Een hele bondsdelegatie stond hem op te wachten. Jij wordt belangrijk voor ons, zeiden ze. Vader Hassan Idrissi zou het als een 'westerse benadering' typeren. Hij wil de bondscoach best een advies meegeven: drink wat vaker koffie met Marokkaanse spelers. De KNVB moet er volgens hem rekening mee houden dat spelers met een niet-westerse achtergrond zich snel afgewezen voelen.'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws