Klaassen over Ajax-periode: 'Soms speelde hij een bal en dacht iedereen: wow'

Klaassen over Ajax-periode: 'Soms speelde hij een bal en dacht iedereen: wow'

Gepubliceerd: zaterdag 14 september 2019 om 12:18za 14-09-2019 om 12:18

Davy Klaassen denkt met veel plezier terug aan zijn tijd bij Ajax. In de jeugdopleiding kreeg de middenvelder af en toe training van Dennis Bergkamp, iets dat hij niet snel zal vergeten.

Klaassen geeft aan dat Ajax voor hem de perfecte club was om zich als jonge voetballer te ontwikkelen. "Het was een ideale omgeving toen ik daar als elfjarige aankwam”, aldus de middenvelder tegen SPOX. "Het belangrijkste bij Ajax is dat de filosofie in elk team hetzelfde is, van jong tot oud en van coach tot coach."

In de jeugdopleiding kreeg Klaassen vaak te maken met een van zijn idolen: Dennis Bergkamp. "Dat was echt ongelooflijk. Hij nam eigenlijk nooit deel aan trainingen, maar soms speelde hij een pass en dacht iedereen: wow! Dat balgevoel blijft voor altijd, voor mij is Bergkamp een van de grootste spelers ooit."

Klaassen blikt ook terug op het succesvolle vorige seizoen van Ajax en weet nog precies waar hij was toen zijn voormalige club in de halve finale werd uitgeschakeld door Tottenham Hotspur. "Tuurlijk, ik zat voor de televisie en juichte Ajax toe", vertelt hij. "Ik volg het team nog steeds en heb met veel spelers samen gespeeld. Ik blijf altijd fan van Ajax."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws