Pak slaag in Dortmund voor Bosz, Klaassen scoort én mist vanaf de stip

14-09-2019 17:27
26

Peter Bosz en Bayer Leverkusen begonnen als nummer vier van de Bundesliga aan de voetbalzaterdag, maar hebben een pas op de plaats moeten maken. Die Werkself kwamen er op bezoek bij Borussia Dortmund nauwelijks aan te pas en moeten BVB voorrang verlenen.

Bankzitter Daley Sinkgraven zag dat Bayer wel een overdaad aan balbezit had, maar dat de beste kansen voor de razendsnel omschakelende thuisploeg waren. Na een half uur volleerde Paco Alcácer Borussia Dortmund op voorsprong: de Spanjaard leek nipt buitenspel te staan, maar zijn schitterende openingstreffer werd niet afgekeurd. Alcácer leidde kort na de rust met een fraai overstapje de 2-0 van Marco Reus in, waardoor de race zo goed als gelopen was. Raphaël Guerreiro en Reus strooiden na snelle counters nog wat meer zout in de Bayer-wonden: 3-0 en 4-0.

Davy Klaassen leverde een opvallende bijdrage aan de zege die Werder Bremen op bezoek bij Union Berlin boekte: de Noord-Hollander schoot al na vijf minuten een penalty tegen de touwen. Sebastian Andersson zorgde – eveneens vanaf de stip – voor 1-1, waarna Klaassen na een klein uur spelen opnieuw aan mocht leggen. Doelman Rafal Gikiewicz stopte de inzet en leek uit te groeien tot de held van de Bundesliga-debutant, maar was na de daaropvolgende corner kansloos op een kopbal van Nicolas Füllkrug: 1-2. In de slotfase kregen Neven Subotic (Union) én Nuri Sahin (Werder) nog rood, maar de punten waren voor Werder.