FC Utrecht scoort twee keer uit een hoekschop en legt Emmen over de knie

FC Utrecht scoort twee keer uit een hoekschop en legt Emmen over de knie

Gepubliceerd: zaterdag 14 september 2019 om 22:39za 14-09-2019 om 22:39

Laatste update: zaterdag 14 september 2019 om 22:42za 14-09-2019 om 22:42

FC Utrecht weet na twee nederlagen op rij weer wat winnen is in de Eredivisie. De ploeg van coach John van den Brom pakte mede via twee hoekschoppen de volle buit tegen FC Emmen: 3-1.

FC Utrecht verloor vorig seizoen beide ontmoetingen met Emmen en was dus gewaarschuwd. De Domstedelingen namen ditmaal het initiatief, maar speelden te slordig om de bezoekers echt in de problemen te brengen. Na een klein half uur was de beste mogelijkheid zelfs voor Michael de Leeuw, die Willem Janssen te snel af was en op de paak kopte.

De ploeg van coach Dick Lukkien leek beter in de wedstrijd te komen, maar na 38 minuten kwam Utrecht dan toch aan de leiding. Adrián Dalmau kopte raak uit een hoekschop van Simon Gustafson. In de tweede helft kreeg Emmen al snel een enorme mogelijkheid om iets terug te doen. Sergio Pena zette De Leeuw vrij voor de goal, maar doelman Maarten Paes bracht redding.

Aan de andere kant sloeg Utrecht vervolgens opnieuw toe uit een hoekschop. Dit keer slingerde Adam Maher de bal voor het doel en kopte Gyrano Kerk raak: 2-0. Emmen liet zich daar niet door uit het veld slaan. Driemaal was scheepsrecht voor De Leeuw, die op aangeven van Laursen de spanning terugbracht. In het restant waren de beste kansen echter voor Utrecht. Sander van de Streek liet meerdere keren na om het duel te beslissen.

Dat bleef uiteindelijk onbestraft en via invaller Jean-Christophe Bahebeck werd het diep in blessuretijd alsnog 3-1. Utrecht klimt naar de voorlopig vijfde plaats met tien punten. Emmen bevindt zich in de gevarenzone met drie punten.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws