De Boer wordt verrast door Room en de zijnen: nummer voorlaatst stunt in Atlanta

15-09-2019 07:27
15

De trein van Atlanta United is weer tot stilstand gekomen. Frank de Boer leidde de Amerikanen in augustus naar de Campeones Cup en de MLS Open Cup, maar sindsdien is de klad erin gekomen: zaterdagnacht Nederlandse tijd leed Atlanta United zijn tweede achtereenvolgende nederlaag.

Na het verlies tegen Philadelphia Union ging het in eigen huis mis tegen Columbus Crew, dat voorlaatste staat in de Eastern Conference van de Major League Soccer. Voor rust leek er niet veel aan de hand voor De Boer en de zijnen. Sterspeler Josef Martínez kroop na twintig minuten naar de eerste paal en tikte een voorzet van naamgenoot Gonzalo Martínez achter Eloy Room: zijn 24ste treffer alweer van het seizoen.

Die 1-0 stond ook bij rust op de borden, maar in de tweede helft ging het helemaal mis voor de thuisploeg. Gyasi Zardes knalde de gelijkmaker in de bovenhoek en Luis Díaz verschalkte Brad Guzan met een bekeken schot in de verre hoek: 1-2. De regerend MLS-kampioen moest op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg in de slotfase het deksel op de neus. Miles Robinson zorgde met een eigen doelpunt voor de beslissende 1-3.

De Boer krijgt woensdagnacht Nederlandse tijd kans op revanche. Het FC Cincinnati van Ron Jans, de enige club die in de Eastern Conference onder Columbus Crew staat, is dan de tegenstander.