De Jong na lange tijd terug in Ajax-shirt: 'Ik hoop dat ik van waarde kan zijn'

De Jong na lange tijd terug in Ajax-shirt: 'Ik hoop dat ik van waarde kan zijn'

15-09-2019 08:08
67

Een verrassing in de Johan Cruijff Arena: Siem de Jong mocht tegen sc Heerenveen invallen en kwam voor het eerst sinds 15 april 2018 – de verloren kampioenswedstrijd tegen PSV – in actie namens de hoofdmacht van Ajax. De dertigjarige middenvelder hoopt dat hij meer kansen krijgt van trainer Erik ten Hag.

"Natuurlijk voelt het speciaal om na lange tijd weer terug te zijn in de Arena. Of het mij dan raakt? Jawel, je moet er hard voor werken en de kans krijgen. Dus natuurlijk doet het je wat", reageerde hij na de 4-1 zege op de Friezen tegenover Ajax TV. "Ik ben toch weer een tijdje weggeweest", doelt hij op zijn huurperiode bij het Australische Sydney FC. "Weer mogen invallen na een aantal weken hard werken... Ik ben er blij mee dat me dat is gegund."

De Jong heeft de smaak te pakken en hoopt dat hij dit seizoen meer bijdragen kan leveren aan Ajax. "Hopelijk kan ik een bepaalde rol voor het team spelen, als het moet. In sommige wedstrijden moet het misschien op het laatste moment gebeuren: ik ben de laatste jaren vaker in de zestien gekomen", glimlacht de zesvoudig Oranje-international. "Ik hoop dat ik tijdens de trainingen kan laten zien dat ik van waarde ben."

No Poll