'Vlap verliest vertrouwen van Kompany en moet in Brussel plaatsmaken voor tieners'

'Vlap verliest vertrouwen van Kompany en moet in Brussel plaatsmaken voor tieners'

15-09-2019 08:39
24

Michel Vlap lijkt voorlopig het vertrouwen van Anderlecht-ploeggenoot Vincent Kompany en -trainer Simon Davies kwijt te zijn. Volgens de Waalse krant La Dernière Heure moet de 22-jarige Fries het zondagmiddag doen met een reservebeurt tegen Royal Antwerp FC.

Vlap begon sterk aan het seizoen met twee treffers in de eerste vijf wedstrijden, maar viel voorafgaand aan de kraker tegen Standard Luik buiten de paars-witte boot. De jeugdinternational van Oranje mocht voor rust invallen voor de geblesseerd geraakte Pieter Gerkens, die zondagmiddag echter weer beschikbaar lijkt te zijn.

Volgens La Dernière Heure is er op het Anderlecht-middenveld wederom geen plek voor Vlap: Gerkens zal naar verwachting samenspelen met de tieners Yari Verschaeren en Albert Sambi Lokonga. Laatstgenoemde kwam tegen Standard in het veld voor de eveneens geblesseerd uitgevallen Peter Zulj en maakte meer indruk op Kompany en Davies dan Vlap.

Anderlecht begint om 14.30 uur aan de wedstrijd tegen Royal Antwerp FC. Paars-Wit boekte tegen Standard zijn eerste zege van het seizoen en mag zondagmiddag proberen om naar de elfde plek van de Jupiler Pro League te klimmen.