'Grandioze' De Jong maakt indruk: 'Was samen met Fati de beste van het veld'

'Grandioze' De Jong maakt indruk: 'Was samen met Fati de beste van het veld'

Gepubliceerd: zondag 15 september 2019 om 10:20zo 15-09-2019 om 10:20

Laatste update: zondag 15 september 2019 om 10:29zo 15-09-2019 om 10:29

Hans Kraay Jr. is lyrisch over het optreden van Frenkie de Jong tegen Valencia. De Nederlander gaf een assist op de pas zestienjarige Ansu Fati en bekroonde zijn goede spel uiteindelijk met een doelpunt.

"Ik heb vannacht nog even de eerste helft gekeken van Barcelona, dat kon ik niet nalaten", vertelt Kraay bij Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports. "Er begonnen al wat mensen te gniffelen hè en te denken van: die tachtig miljoen voor Frenkie de Jong…"

Toch vindt Kraay dat De Jong het geld meer dan waard is. "Hij haalt niet de ballen op zoals bij Ajax tussen Tagliafico en Blind waarna hij er dan zeven voor zich heeft, hij komt nu in balbezit vijftig meter verder op het veld waar het megadruk is. Hij heeft er dan nog maar drie voor zich." Kraay zag dat het geen enkel probleem was voor de middenvelder. "Hij was gisteren weer grandioos."

"Samen met Fati was die de beste", voegt de analist er nog aan toe. De pas zestienjarige Fati maakte zaterdagavond al na twee minuten de 1-0 na een goede assist van De Jong. Barcelona won in het eigen Camp Nou uiteindelijk met 5-2 van het Valencia van Jasper Cilessen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws