Boussatta hevig gepikeerd na uitspraken van Gullit: Diep en diep triest

Boussatta hevig gepikeerd na uitspraken van Gullit: "Diep en diep triest"

Gepubliceerd: zondag 15 september 2019 om 12:10zo 15-09-2019 om 12:10

Laatste update: zondag 15 september 2019 om 12:11zo 15-09-2019 om 12:11

Dries Boussatta is niet te spreken over uitlatingen die Ruud Gullit een week geleden deed bij Ziggo-talkshow Rondo. Gullit sprak zich afgelopen zondag uit over spelers die zowel een Nederlands als een Marokkaans paspoort bezitten. 

De voormalig assistent-bondscoach zei, samengevat, dat de KNVB misschien géén beroep meer moet doen op Marokkaanse talenten als blijkt dat zij stelselmatig de nationale ploeg van Marokko verkiezen boven Oranje. "Heeft het nog wel zin om Marokkaanse spelers te selecteren? Het heeft dan toch geen zin meer, als dit wéér gebeurt?", doelde Gullit op de huidige situatie rond Mohamed Ihattaren. Het PSV-talent staat voor een keuze tussen beide landen. "Als dit gebeurt, dan zegt de KNVB: dat gaan we niet meer doen. We leiden nu spelers op voor een ander land. Ga je ze dan nog meenemen?"

In gesprek met NRC Handelsblad noemt Boussatta - zelf voormalig international van Oranje - de uitspraken van Gullit 'diep en diep triest'. "Hij zegt dat Marokkaanse spelers een schuld moeten innen en tweederangs burgers zijn. Hij plaatst ze in een verdomhoekje."

Volgens de logica van Gullit zou Phillip Cocu bijvoorbeeld ook geen trainer van Derby County moeten worden, stelt Boussatta. "Want ook dát is zonde na alle kennis en ervaring die hij in Nederland heeft opgedaan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws