Reza beleeft historisch debuut en scoort vier keer (!) na rust tegen weerloos RKC

15-09-2019 14:07 Laatste update: 14:19
101

Dankzij vier treffers na rust (!) van debutant Reza Ghoochannejhad heeft PEC Zwolle z'n tweede zege van het seizoen binnen. Hekkensluiter RKC Waalwijk werd zondagmiddag met 6-2 verslagen. RKC wacht na zes speelrondes nog altijd op z'n eerste overwinning.

Het absolute hoogtepunt van de eerste helft tussen PEC en RKC vond plaats na een halfuur. Op de rand van het strafschopgebied kreeg Melle Meulensteen de bal voor z'n voeten en de verdediger van RKC pegelde snoeihard raak in de kruising. Daarmee tekende Meulensteen voor de gelijkmaker. Kort voor die wereldgoal had Iliass Bel Hassani de openingstreffer gemaakt.

RKC ging met een voorsprong rusten. Uitgerekend de jarige Clint Leemans maakte de 1-2. Leemans wordt dit seizoen door PEC aan RKC verhuurd. Een voorzet van de middenvelder viel enigszins gelukkig binnen.

Na de pauze ontpopte Ghoochannejhad zich op zijn debuut tot grote held van de middag. Met vier doelpunten (!) leidde de spits PEC naar een comfortabele zege. Ghoochannejhad viel na 56 minuten in; hij kopte vier minuten later de gelijkmaker binnen en scoorde vervolgens in de 81e, 83e minuut en 89e minuut. Gustavo Hamer zorgde in blessuretijd uiteindelijk voor het slotakkoord.

PEC heeft na de overwinning zeven punten uit zes duels. In Waalwijk staat de teller op één punt na zes speelrondes.