De Jong maakt buiging bij Barça: 'Buitengewone voetballer met grote toekomst'

De Jong maakt buiging bij Barça: 'Buitengewone voetballer met grote toekomst'

15-09-2019 17:04
43

Frenkie de Jong speelde zaterdag een ijzersterke wedstrijd in de Spaanse topper tegen Valencia, maar de meeste aandacht ging na afloop uit naar Ansu Fati. De pas zestienjarige aanvaller scoorde en gaf een assist tijdens de 5-2 zege van FC Barcelona in Camp Nou.

Barça-trainer Ernesto Valverde beseft dat hij goud in handen heeft. "Hij is iemand die iets speciaals heeft", zegt hij in Spaanse media. "Voor iemand van zijn leeftijd lijkt hij al erg volwassen. Wat je ziet op de training is wat je ziet tijdens wedstrijden. Zijn prestatie zaterdag was iets bijzonders."

Ook Frenkie de Jong, die de assist gaf op Fati en niet veel later zelf scoorde op aangeven van de vleugelaanvaller, strooit met complimenten. "Het is een voetballer met ontzettend veel talent", stelt de oud-Ajacied. "Hij is goed in balbezit. Een buitengewone voetballer, hij gaat een grote toekomst tegemoet."

In Spanje gaan nu al stemmen op om Fati zo snel mogelijk op te roepen voor Spanje, zodat Portugal en Guinee-Bissau achter het net vissen. Bondscoach Roberto Moreno was zaterdagavond aanwezig in Camp Nou. "Het is genieten voor de Barcelona-fans, maar laten we ook rustig blijven. Zijn interlandtoekomst hangt af van hem. Goede spelers zijn bij ons altijd welkom."

De Spaanse kranten twijfelen niet. 'Ansu, van welke planeet kom jij?', kopt Diario Sport. 'Waarom zou Barcelona Neymar willen als je Ansu Fati hebt?', voegt Marca daaraan toe.