Heracles maakt er vier en stuurt pover Willem II met huiswerk terug naar Tilburg

Heracles maakt er vier en stuurt pover Willem II met huiswerk terug naar Tilburg

Gepubliceerd: zondag 15 september 2019 om 16:20zo 15-09-2019 om 16:20

Heracles Almelo heeft z'n eerste thuiszege van het seizoen binnen. Willem II werd zondagmiddag over de knie gelegd: 4-1. Cyriel Dessers nam twee van de vier Heracles-treffers voor z'n rekening. 

Willem II, nummer zeven op de ranglijst na drie zeges in de eerste vijf speelrondes, kwam érg zwak voor de dag in het Erve Asito in Almelo. Heracles speelde juist vol overtuiging en gaf vanaf minuut één gas. De 1-0 van Dessers viel in de zeventiende minuut. De Belgische spits troefde bewaker Jordens Peters uit, passeerde nog een verdediger van Willem II en schoot daarna in de korte hoek raak. 

Eén van de eerste geslaagde acties van de bezoekers resulteerde in de onverdiende gelijkmaker. Na een goede combinatie op rechts gaf debutant Mike Trésor Ndayishimiye voor en rondde clubtopscorer Vangelis Pavlidis af. De 2-1 van opnieuw Dessers kwam grotendeels op het conto van Willem II-keeper Timon Wellenreuther. Een rare actie van de goalie leidde een vrije trap in en bij de inzet van Dessers van dichtbij ging de Duitser niet vrijuit. 

Na de pauze werden de gasten uit Tilburg amper gevaarlijk. Heracles bleef dominant en PSV-huurling Mauro Júnior viel in positieve zin op. Bij de knappe 3-1 van Silvester van der Water, na een snelle counter, speelde Júnior een hoofdrol. Het laatste doelpunt van de middag schoot de Braziliaan zelf binnen. 

Heracles heeft na de zege op Willem II acht punten en hijgt de Brabanders daarmee in de nek op de ranglijst. Volgende week ontvangt Willem II VVV-Venlo in Tilburg. Heracles gaat op bezoek bij rivaal FC Twente. 

Poll

Wie eindigt dit seizoen hoger?

(461 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws