Frenkie de Jong maakt indruk in Nederland: 'Dat zagen we vorig jaar nooit'

Frenkie de Jong maakt indruk in Nederland: 'Dat zagen we vorig jaar nooit'

Gepubliceerd: zondag 15 september 2019 om 23:50zo 15-09-2019 om 23:50

Youri Mulder ziet kansen voor Frenkie de Jong als aanvallende middenvelder. Bij FC Barcelona heeft de middenvelder een iets aanvallendere rol dan bij Ajax. Dat lijkt goed uit te pakken.

Tegen Valencia was De Jong met een goal en een assist de grote uitblinker. Hij speelde dieper dan hij gewend is. "Hij deed het heel goed. Misschien kan hij dat wel beter dan waar hij zo groot in is geworden", zegt Mulder bij Rondo van Ziggo Sport.

"Als voetballer lijkt het me leuker om daar te spelen. Je zit meer in de drukte. Bij het Nederlands elftal (tegen Duitsland en Estland, red.) speelde hij ook zo. Pröpper was zeg maar de Busquets. De Jong speelde in een aanvallende rol. Hij kwam rond de zestien. Dat zagen we vorig jaar toch nooit? Dat was ook de kritiek, omdat het altijd breed en terug was."

Jan van Halst herinnert zich nog een interview met De Jong, waarin hij kritisch was op zichzelf. "Het was vaak zijn eigen kritiek. Als je aan hem vroeg wat hij nog beter moest doen, zei hij: ik wil een pass over tachtig meter geven zoals Ronald Koeman deed en vaker in de zestien komen zodat ik meer kan scoren. Dat moet ik allemaal nog leren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat vind jij?

(2001 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws