De Jong na eerste Barcelona-goal: Dus dan ben ik nu van het gezeur af

De Jong na eerste Barcelona-goal: "Dus dan ben ik nu van het gezeur af"

16-09-2019 06:49 Laatste update: 07:19
104

Frenkie de Jong beleefde zaterdag een bijzondere avond. De Oranje-international uit Arkel tekende voor zijn eerste competitiedoelpunt namens FC Barcelona, behaalde een passzuiverheid van honderd procent, werd verkozen tot man of the match en kreeg lovende kritieken in de Spaanse media.

De Jong zelf was ook blij dat hij kon overtuigen na een wisselvallige start in Catalaanse dienst. "Niet dat het tot dusver heel slecht was, maar tegen Valencia was het beter", laat hij weten aan De Telegraaf. Zijn eerste doelpunt van het seizoen zorgt ook voor opluchting bij de controleur. "Dat een eerste doelpunt bij de buitenwacht wel speelt, weet ik ook. Dus dan ben ik nu van het gezeur af."

Na afloop van de 5-2 zege op Los Che ontplofte de telefoon van De Jong. "Hoe mijn zondag eruitzag? Op de bank heb ik afgemaakt, waarmee ik zaterdagnacht in bed was begonnen: iedereen die een leuk berichtje op mijn telefoon had gestuurd, proberen te beantwoorden." De 22-jarige middenvelder zag uiteraard ook de reactie van zijn vader – vastgelegd door vriendin Mikky – op zijn doelpunt voorbijkomen. "Die was goud", lacht hij. "Het juichen van mijn vader in de skybox van mijn zaakwaarnemer Ali Dursun – die trots bij hem – maakte me eigenlijk nog blijer dan ik zelf was na mijn doelpunt."

No Poll