Weer ophef in Italië over racisme-incident Lukaku: 'Tien bananen gooien'

Weer ophef in Italië over racisme-incident Lukaku: 'Tien bananen gooien'

Gepubliceerd: maandag 16 september 2019 om 08:45ma 16-09-2019 om 08:45

Romelu Lukaku is afgelopen weekend opnieuw racistisch bejegend in Italië. In een uitzending van TeleLombardia vloog analist Luciano Passirani stevig uit de bocht. Hij is met onmiddellijke ingang niet meer welkom op de zender.

Passirani begon zijn analyse nog positief. "Ik zie in de Italiaanse competitie geen enkele speler zoals Lukaku. Niet bij AC Milan, niet bij AS Roma, niet bij Lazio", stak hij de loftrompet. "Hij is een van de sterkste spitsen, minstens twee keer zo krachtig als Zapata van Atalanta. Zulke jongens hebben altijd dat extraatje."

"Dit zijn gasten die veel doelpunten maken, maar ook het team op sleeptouw nemen. Want als je een rechtstreeks duel aangaat met Lukaku, ben je dood, val je op de grond", aldus Passirani, die vervolgens uit de bocht vloog. "De enige manier om hem af te kunnen stoppen, is door tien bananen te gooien."

De chef van de zender greep meteen in, nam het woord en maakte excuses. Bovendien liet TeleLombardia weten dat de analist - een zeventiger - nooit meer zal uitgenodigd worden in één van de studio's. Passirani liet nog weten dat het een grapje was, maar toen was het kwaad al geschied.

De laatste weken is er veel te doen om het racisme waarmee Lukaku te maken krijgt in Italië. Twee weken geleden werd de Belgische spits van Inter racistisch bejegend door supporters van Cagliari.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws