Kritische Waterreus: 'Je kunt nu al uittekenen hoe het afloopt met John Stegeman'

Kritische Waterreus: 'Je kunt nu al uittekenen hoe het afloopt met John Stegeman'

Gepubliceerd: maandag 16 september 2019 om 11:25ma 16-09-2019 om 11:25

Laatste update: maandag 16 september 2019 om 11:29ma 16-09-2019 om 11:29

Ronald Waterreus denkt het zijne van alle 'meninkjes' die afgelopen week te horen waren over PEC Zwolle-trainer John Stegeman. De oefenmeester kwam in opspraak nadat hij met drank op het achter het stuur was gekropen en met z'n auto tegen een lantaarnpaal reed.  

De fout van Stegeman werd uitgebreid belicht en besproken in de media. In zijn column in De Limburger zet Waterreus z'n vraagtekens bij de 'framing' die plaatsvindt. 'Je kunt je als pseudo-bekende Nederlander geen fout meer permitteren, want alles wordt bekend. Met de onvermijdelijke publieke kastijding tot gevolg. Nóg meer moeite heb ik echter met al die types die nu vooraan staan om hem te veroordelen en zelfs pleiten voor zijn ontslag in Zwolle. Zij zonder zonden werpen de eerste steen; dat niveau is het', schrijft hij.

Stegeman is op de eerste plaats 'gewoon mens', stelt de oud-doelman. 'Stegeman is zoals u en ik. Iemand die vele goede kanten heeft, maar soms eenvoudigweg een blunder begaat.'

Nuance
'In alle gepeperde, vermanende meninkjes over Stegeman mis ik die nuance. De beste man heeft de laatste jaren prima werk geleverd bij Heracles en Go Ahead Eagles, maar dankzij de beeldvorming is hij nu voor eeuwig die dronken Mercedes-rijder.'

'Dat druist, zeg ik u eerlijk, behoorlijk in tegen mijn rechtsvaardigheidsgevoel. Je kunt immers nu al uittekenen hoe dit afloopt. Als PEC nog twee potjes verliest kan John Stegeman elke dag naar het café', besluit Waterreus. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws