Broer van Ziyech rekent af met KNVB: 'Hoe dom kan je zijn, zei Van Basten'

Broer van Ziyech rekent af met KNVB: 'Hoe dom kan je zijn, zei Van Basten'

Gepubliceerd: maandag 16 september 2019 om 11:47ma 16-09-2019 om 11:47

Jaren na dato vindt Hicham Ziyech het nog altijd onvoorstelbaar dat de KNVB 'niet z'n best heeft gedaan' om zijn broer Hakim te overtuigen om voor Oranje te kiezen. Ziyech vertelt dat in gesprek met NRC Handelsblad. 

De discussie over Marokkaanse talenten met een dubbel paspoor is volop aan de gang. Een aantal jaar geleden was Ziyech in beeld bij de KNVB, maar na een hoop commotie koos de Ajax-ster voor Marokko. Zijn broer Hicham wil niet zeggen of Hakim mogelijk wél voor Nederland had gekozen wanneer de KNVB hem op een andere manier had behandeld. 

"Daar laat ik mij niet over uit. Zeker is dat de KNVB niet haar best heeft gedaan. Als je iemand graag wil, dan laat je dat blijken, met overtuiging. Die ontbrak. Waarom denk je dat Hakim voor Twente koos in plaats van Feyenoord? Omdat Twente een overtuigender verhaal had dan Feyenoord. Twente gelóófde in hem", zegt hij.

Spelers met Marokkaanse roots worden volgens Ziyech anders behandeld. "De bond zal het nooit erkennen, maar kijk naar Otman Bakkal. Die koos voor Nederland in plaats van Marokko, maar speelde maar één wedstrijd in het shirt van Oranje."

Van Basten
Zijn broer kreeg veel over zich heen toen hij definitief voor Marokko had gekozen. "Zo! Eerst was hij een geweldige voetballer, daarna was hij een nietsnut. Zelfs Marco van Basten bemoeide zich ermee. Mijn broer was een geweldige speler, zei Van Basten, maar hoe dom kan je zijn om voor Marokko te kiezen als je in aanmerking komt voor het Nederlands elftal...(...) Het was dé bevestiging dat hij de juiste keuze had gemaakt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws