Ten Hag: 'Zoals wij spelen het moeilijkste dat er is, het luistert heel nauw'

Ten Hag: 'Zoals wij spelen het moeilijkste dat er is, het luistert heel nauw'

Gepubliceerd: maandag 16 september 2019 om 18:22ma 16-09-2019 om 18:22

Ajax reikte vorig seizoen tot de halve finale van de Champions League, maar trainer Erik ten Hag ziet zijn ploeg niet als uitgesproken favoriet tegen Lille. De Fransen komen dinsdag op bezoek in de Johan Cruijff Arena.

"Lille is een ploeg die met 5-1 wint van Paris Saint-Germain en tweede wordt in Frankrijk", stelt Ten Hag tijdens de persconferentie. "Wij zijn niet per definitie de favoriet, maar wel overtuigd van onszelf en we lopen nergens voor weg."

Dat Lille net als sc Heerenveen vermoedelijk op de counter gaat loeren, maakt voor Ten Hag geen verschil. De Friezen toonden met name in de eerste helft de kwetsbaarheid van Ajax achterin aan. "We weten dat we de restverdediging op orde moeten hebben en de veldbezetting goed moet zijn. Zoals wij spelen, dat is het moeilijkste dat er is. Als je even niet goed staat, heb je een probleem."

"Dat luistert allemaal heel nauw, maar wij willen altijd dicteren en op de helft van de tegenstander spelen", vervolgt de oefenmeester, die nogmaals benadrukt dat de ploegen in groep H aan elkaar gewaagd zijn. "Alleen Chelsea steekt er misschien iets bovenuit." Een goed resultaat thuis is dan ook belangrijk. "Daar moeten we altijd voor gaan."

Ten Hag herhaalde dat hij niet rekent op Donny van de Beek en Noussair Mazraoui. Ook voor Carel Eiting komt het treffen tegen Lille te vroeg. De middenvelder moet nog wedstrijdritme opdoen.

Poll

Wat wordt dinsdagavond de uitslag bij Ajax-Lille?

(11505 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws