Kieft analyseert Martínez en Alvárez bij Ajax: 'Op die plek niet bijzonder'

Kieft analyseert Martínez en Alvárez bij Ajax: 'Op die plek niet bijzonder'

Gepubliceerd: maandag 16 september 2019 om 21:16ma 16-09-2019 om 21:16

Laatste update: maandag 16 september 2019 om 21:28ma 16-09-2019 om 21:28

Wim Kieft ziet kansen voor Ajax in de Champions League. Het Franse OSC Lille móet dinsdag worden verslagen, benadrukt de analist. 

Ajax zit in een poule met Lille, Chelsea en Valencia. "Op papier moet dat kunnen. Daarom moet je het meteen doen in zo'n eerste wedstrijd", zegt Kieft tegen Veronica. "Dan zit je meteen in een flow. Lille is een moeilijke tegenstander. Ze zijn ook een hoop kwijtgeraakt en spelen heel voorzichtig en defensief. Dat vindt Ajax niet prettig, want die zijn kwetsbaar achterin. Ajax moet wel door kunnen gaan."

Kieft denkt nog niet dat Ajax net zo goed is als vorig jaar. "Ajax is echt nog lang niet op het niveau van vorig jaar. Ten Hag zegt wel steeds dat ze nog niet op elkaar ingespeeld zijn, maar ze zijn zoveel kwaliteit verloren. Schöne was echt een heel goede speler, zeker in samenwerking met Frenkie de Jong."

"Ze hebben enorm veel ingeleverd. Dat neemt niet weg dat ik Martínez wel een goede speler vind. Van Alvárez heb ik nog geen idee. Ik vind dat moeilijk in te schatten. Hij is gehaald als centrale verdediger, maar hij speelt nu op het middenveld. Dat zal allemaal wel. Daar kun je ook een ander neerzetten, want zo bijzonder vind ik het daar niet. Ik zou hem graag op z'n eigen plek willen zien."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws