Ajax speelt heel modern voetbal en is al verder dan veel andere ploegen

"Ajax speelt heel modern voetbal en is al verder dan veel andere ploegen"

Gepubliceerd: maandag 16 september 2019 om 23:10ma 16-09-2019 om 23:10

OSC Lille-trainer Christophe Galtier denkt niet dat Ajax er ten opzichte van vorig seizoen minder op is geworden. Dinsdag treffen beide ploegen elkaar in de eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen.

"Ajax is kampioen van Nederland geworden en ondanks dat ze een paar goede spelers zijn kwijtgeraakt, denk ik niet dat ze er minder op zijn geworden", zegt Galtier op de persconferentie. "Het zit in het DNA van de spelers om technisch altijd goed te zijn. Ze zetten veel druk op de tegenstander en zijn collectief sterk. Ajax speelt heel modern voetbal en is al verder dan veel andere ploegen."

Lille speelt voor het eerst in zeven jaar weer in de Champions League, maar verdediger José Fonte zet hoog in en wil zich niet richten op het behalen van de derde plek, die recht geeft op Europa League-voetbal na de winterstop. "De derde plaats? Nee, we hebben de ambitie om zover mogelijk te komen. Het is een poule waarbij de teams aan elkaar gewaagd zijn. Ik denk dat we voor een verrassing kunnen zorgen."

"Ajax is nog erg jong en speelt snel voetbal. Er zijn gelijkenissen met onze manier van spelen. Misschien dat zij iets meer op balbezit spelen, zeker op de helft van de tegenstander."

Poll

Wie gaat er dinsdag winnen?

(4338 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws