Ondanks de interesse van meer Europese topclubs beet ik me vast in Ajax

"Ondanks de interesse van meer Europese topclubs beet ik me vast in Ajax"

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 07:46di 17-09-2019 om 07:46

Lisandro Martínez is blij dat hij zich geruisloos in het elftal van Ajax heeft gespeeld, maar benadrukt dat het plafond nog lang niet in zicht is. De Argentijn stelt in gesprek met De Telegraaf dat het warme welkom heeft geholpen.

"Het heeft mij ook wel verrast hoe snel ik ben geacclimatiseerd", aldus Martínez. "Daar moet ik de Spaanstaligen Bruno Varela, André Onana, Tagliafico en Edson Álvarez voor bedanken." Ook zijn oude club is hij dankbaar. "Dat ik me zo snel kon laten gelden, had ook met de trainingsintensiteit bij Defensa y Justicia te maken. Die was te vergelijken met het hoge niveau bij Ajax."

De 21-jarige linkspoot lijkt zijn transfersom van zeven miljoen euro al te rechtvaardigen. "Ik ben blij dat ik het vertrouwen van Marc Overmars samen met mijn ploeggenoten heb kunnen terugbetalen met plaatsing voor de Champions League." Dat is volgens hem nog maar het begin. "Ik kan en moét nog beter. Ik wil de fans verrassen en trots maken."

Martínez koos afgelopen zomer overigens heel bewust voor Ajax. "Ik kreeg een belletje dat Ajax concreet voor me zou worden. En een paar dagen later had ik een prettig gesprek met mister Genk (Ajax' hoofdscout Henk Veldmate, red.), die de interesse bevestigde. Ondanks de interesse van meer Europese topclubs beet ik me vast in Ajax. Ik wist dat ik daarheen wilde."

Poll

Is Martínez de ideale middenvelder voor dit Ajax?

(8426 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws