'Ajax is weer tweederangs, niet dezelfde ploeg zonder zijn fenomenen'

'Ajax is weer tweederangs, niet dezelfde ploeg zonder zijn fenomenen'

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 09:15di 17-09-2019 om 09:15

Laatste update: dinsdag 17 september 2019 om 12:26di 17-09-2019 om 12:26

Lille keert na zes jaar terug in de Champions League en begint met een uitwedstrijd tegen Ajax, de halvefinalist van vorig seizoen. Kévin Diaz, oud-speler van FC Eindhoven, SC Cambuur en Fortuna Sittard, benadrukt dat de Amsterdammers een flinke jas hebben uitgedaan.

Diaz, tegenwoordig analist van het Nederlandse voetbal voor RMC Sport, doelt op het vertrek van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. "Het is onmogelijk om zulke fenomenen te vervangen", zegt de voormalig aanvaller tegen Le Point. "Ajax heeft nog altijd dezelfde intenties, het is nog altijd fijn om naar ze te kijken. Maar defensief en in de omschakeling is het niet meer dezelfde ploeg."

"Ajax is weer een tweederangs ploeg geworden", vervolgt Diaz, die het succes van de ploeg van coach Erik ten Hag desondanks geen 'incident' vindt. Hij wijst op de succesvolle Europa League-campagne onder Peter Bosz en ziet dat talenten altijd opstaan in Amsterdam. "Het zal lastig worden om het succes van vorig seizoen te herhalen, maar als de aanwinsten hun draai vinden kunnen ze het iedere ploeg heel moeilijk maken."

"Zelfs zonder zijn twee fenomenen blijft Ajax superieur aan Lille. Voetballend is er geen discussie mogelijk. Buiten Paris Saint-Germain en Olympique Lyon kan geen enkel Frans team wedijveren met Ajax in de laatste drie jaar", besluit Diaz.

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat wordt dinsdagavond de uitslag bij Ajax-Lille?

(11505 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws