'Ik werd woedend, kon mezelf niet inhouden en sloeg Melvin Platje in zijn gezicht'

'Ik werd woedend, kon mezelf niet inhouden en sloeg Melvin Platje in zijn gezicht'

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 12:49di 17-09-2019 om 12:49

Aziz Khalouta kwam in 2015 in het nieuws omdat hij bij zijn club VVV-Venlo op de vuist was gegaan met collega Melvin Platje. Na dat incident moest Khalouta bij de club vertrekken. Al snel had hij spijt. 

"Volgens mij herinneren veel mensen in Nederland mij vooral van de vechtpartij met Melvin Platje in 2015, bij VVV Venlo. Dat was mijn eigen schuld. We waren ploeggenoten en ik had hem sowieso niet moeten slaan. Maar er was wel een reden voor mijn woede-uitbarsting", blikt Khalouta terug, in een groot interview met VICE Sports

"Het gebeurde na de wedstrijd tegen Helmond Sport. Een dag eerder had een vriend van mij zelfmoord gepleegd. Ik had die wedstrijd graag voor hem willen winnen. We verloren met 3-1 en Platje had na afloop in de kleedkamer een grote mond tegen mij. Het liep uit op een handgemeen."

"Ik werd woedend, kon mezelf niet inhouden en sloeg hem in zijn gezicht. VVV besloot dat ik moest vertrekken, wat natuurlijk volledig terecht was", beseft Khalouta. "Dat was een pijnlijke situatie, maar Melvin en ik hebben het later uitgepraat. We hebben nog altijd contact. Hij heeft me zelfs uitgenodigd om naar Bali te komen, waar hij tegenwoordig speelt."

Khalouta (30) speelde na zijn vertrek uit Venlo nog voor onder meer FC Den Bosch en Fortuna Sittard. Inmiddels is hij profvoetballer-af. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws