Bekentenis Bergwijn zorgt voor verbazing: 'Onderhand Champions League verspeeld'

Bekentenis Bergwijn zorgt voor verbazing: 'Onderhand Champions League verspeeld'

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 20:15di 17-09-2019 om 20:15

Dat Steven Bergwijn zelf bij PSV-trainer Mark van Bommel moest aankaarten dat hij beter op zijn gemak is als linksbuiten, zorgt voor gefronste wenkbrauwen bij Valentijn Driessen. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf is het klip-en-klaar dat Bergwijn een linksbuiten is.

"En Mohamed Ihattaren speelt als rechtsbuiten en dat is een échte nummer tien", vertelt Driessen in de podcast van zijn krant. "Dan denk ik: waarom heb je zes, zeven wedstrijden nodig om dat te zien? En waarom moet een speler jou daarop wijzen? Dus de speler wijst jou eigenlijk op wat jij fout doet en wat je beter kan doen."

"Dat Bergwijn dat nu pas zegt begrijp ik wel, want zo ligt natuurlijk ook de hiërarchie", vervolgt Driessen. "En Van Bommel heeft natuurlijk altijd vertrouwen gehad in Bergwijn. Maar ik heb dit altijd een onbegrijpelijke beslissing gevonden, om Bergwijn op tien te zetten. Waarom kom je daar niet eerder op? Onderhand heb je de Champions League verspeeld."

Bergwijn werd zaterdag tegen Vitesse uit voorzorg gewisseld wegens een armblessure. De Oranje-international is donderdag tegen Sporting Portugal vermoedelijk gewoon van de partij. Drie dagen later wacht de topper tegen Ajax.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is linksbuiten de beste positie voor Bergwijn?

(3977 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws